Reproduïm aquesta noticia d’una actuació espectacular de Ecologistes en Acció, en la que ha participat una companya.

Voluntaris d’Ecologistes en Acció han abordat aquest dimecres el balcó de la suite principal de l’Hotel Vela de Barcelona, situat en la bocana del port de la ciutat al barri de la Barceloneta, per denunciar l’urbanisme “brutal” i el procés de “degradació” associat que té el litoral de la província.

Els ecologistes han accedit a l’esplanada del recinte després de desembarcar des del seu veler ‘Diosa Maat’ i han pujat per les escales d’emergència de l’establiment hoteler, de cinc estrelles, per accedir a un balcó, des d’on han desplegat una pancarta d’uns 25 metres amb la inscripció ‘Salvem la costa’.

En declaracions a Europa Press, un portaveu de l’entitat ecologista ha explicat que l’acció pretenia criticar la privatització de la costa, en mans d’unes “elits socials”, així com la inversió a l’últim decenni d’uns 50 milions d’euros per part del Ministeri de Medi Ambient a la costa de Barcelona per al “manteniment artificial” de les platges.

Els ecologistes han criticat que les infraestructures han alterat “irremeiablement” la dinàmica costanera, afectant la vida en el mar i els fluixos de sediments que mantenien les platges amb les seves aportacions, mitjançant construccions com el Fòrum, el Port Olímpic i el Zoo de Barcelona, entre d’altres.

A més, s’han queixat de la “privatització del litoral” per posar-ho en mans d’un “entorn elitista” que exclou la major part de la població com demostra, en opinió seva, que el lloguer de la suite del W Barcelona abordada aquest dimecres té un cost de 10.000 euros la nit.

Més info aquí.

Anuncios