¡Una buena noticia para las aves! Se ha creado un grupo local de voluntarios de SEO-Birdlife, SEO-Barcelona.

Podeis conocer más acerca del grupo y sus actividades en su blog.SEO-Barcelona

Como sabréis el 2 de octubre es el Día Mundial de las Aves. Por este motivo se celebrarán actividades (de observación de aves y divulgación) en:

 • Zoológico de Barcelona
 • Parc de Collserola (Can Coll)
 • La Farga (Sant Cugat del Vallés)

Para más información, contactadles aquí.

También el Institut Català d’Ornitologia organiza jornadas de puertas abiertas el 2-3 de octubre en distintas estaciones de anillamento, por si tenéis interés en esta herramienta para el estudio de las aves, en este caso de los Paseriformes:

Más información aquí y en el resto de la entrada.

Activitats del ICO

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells,  l’Institut Català d’Ornitologia, amb col·laboració de diverses entitats, organitza tot un seguit d’activitats que a continuació detallem:

Dissabte 2 d’octubre:

 • Zoo de Barcelona:
  Al llarg del matí es realitzaran activitats per a tota la família, entre elles una gimcana per nens i nenes d’entre 8 i 12 anys que els portarà a visitar una estació d’anellament científic d’ocells on anelladors i voluntaris de l’ICO explicaran com es realitza aquesta tasca entre d’altres qüestions interessants del món dels ocells.  Entrada gratuïta al Zoo pels nens i nenes dels socis de l’ICO i SEO/BirdLife. Horari de 10-14 h.
 • Parc Natural del delta de l’Ebre
  Un cop a l’any, l’Estació Biològica del Canal Vell obre les portes al públic perquè es pugui visitar de forma guiada i per explicar les tasques que s’hi duen a terme. El Centre compta amb una de les instal·lacions més avançades de recuperació de fauna salvatge, sobretot d’aus aquàtiques. Durant el guiatge  es visitarà l’estació d’anellament científic d’aus amb col·laboració amb l’ICO. Activitat gratuïta. Trucar al Parc per reservar plaça ( 977 482 181). Horari de 10-14 h. Trobada a les 10 del matí l’Ecomuseu de Deltebre.
 • Parc Natural del Cap de Creus:
  Durant tot el matí, a la Punta del Cap de Creus, es farà observació d’ocells marins. L’activitat està oberta a tothom. Hi haurà ornitòlegs experts que informaran de les observacions i explicaran els detalls de la identificació així com d’altres apunts relacionats amb la riquesa avifaunística de la zona. Horari de 8 a 14 h. Trobada a les 8 del matí al Far.

Diumenge 3 d’octubre:
L’Institut Català d’Ornitologia obre les portes obertes de diverses estacions d’anellament als espais naturals d’arreu de Catalunya. Els visitants podran veure com funcionen els diferents projectes de seguiment basats en l’anellament i conèixer la importància avifaunística de cada indret.

 • Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Estanys de Jordà. Horari de 9 a 14 h.
 • Reserva Natural de Sebes. Mas del Director. Horari de 9 a 14 h.
 • Parc Natural del Montsant. Ulldemolins. Horari de 9 a 14 h.
 • Delta del Llobregat. Remolar i Cal Tet. Horari de 9 a 14 h.
 • Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà: El Cortalet. Horari de 8 a 11 h. Es faran 3 tallers pràctics d’1 hora. Cal trucar al Parc per fer la inscripció (972 45 42 22)
  A les 13 h. a l’aparcament del Cortalet es farà un alliberament d’aus rapinyaires recuperades al Centre de Fauna.
Anuncios