Una mes de les vergonyes nacionals de Catalunya, es la “tradicional” caça de fringíl·lids, (ocells cantaires per a gàbies), que utilitza el salvatge sistema de captura consistent en enganxar-los amb una pega (sí, al·lucinant) amb suposadament, finalitats científiques.

  • En primer lloc, com denúncia Depana, aquest es un mètode prohibit per la normativa vigent europea (Directiva 79/409/CEE relativa a la conservació de les aus silvestres).
  • En segon lloc, es tracta d’especies protegides per la normativa europea, estatal i normatives autonòmiques com la Llei de Protecció dels Animals de 1988.
  • En tercer lloc, no hi ha cap institució darrere que doni suport a aquest “estudi experimental”, com l’Institut Català d’Ornitologia o la “Sociedad Española de Ornitología-Birdlife”

El govern ha estat fent la vista gorda, imaginem que pels calers que s’embutxacava amb les llicències, doncs es caçaven 6 milions d’ocells a l’any.

Però rere una denúncia de Depana a la fiscalia de medi ambient, s’ha destapat l’escàndol i inculpat a la directora de Medi Natural, Núria Buenaventura per un presumpte delicte de prevaricació administrativa arran de la resolució que va signar el juliol del 2009, en què autoritzava la captura excepcional d’ocells fringíl·lids.

Creiem doncs que mes que engabiar ocells, cal ara engabiar als responsables d’uns actes cruels i il·legals que han encadenat un empobriment notable de moltes poblacions de frigílits.

Foto: Un centenar d’ocells cantaires protegits intervinguts pels Mossos d’Esquadra a Barberà del Vallès i Sant Adrià de Besòs (El Punt).

Més informació aquí.

Anuncios