Es que els ecologistes no podem marxar de vacances?

Repsol ha protagonitzat un nou abocament ala costa de Tarragona. L’origen del vessament va ser una negligència humana, una vàlvula que es va deixar oberta en la plataforma Casablanca, situada a 45 quilòmetres de la costa i de l’Espai Natural Protegit del Delta de l’Ebre.

La quantitat de cru abocat podria arribar a ser entre els 120.000 i 180.000 litres, que van arribar a cobrir una àrea de 19 quilòmetres quadrats que es van apropar fins a uns 25 quilòmetres de la costa. El vent fort va portar la taca mar endins i després va dispersar la seva part gruixuda creant fragments de cru molt perniciosos. Degut a la direcció del vent, aquests fragments poden arribar fins a la costa Balear i crear un impacte advers als seus ecosistemes.

 

Ecologistes en Acció denúncia que no és la primera fuita de la plataforma de Repsol en les aigües de Tarragona, peró aquesta és la major de les 18 fuites greus que companyies vinculades a la indústria petroquímica han causat en aquesta zona en els últims 10 anys. Greenpeace es pregunta si per a una producció que es el 0,2% del que es gasta al país, es necessari aquest risc continu al nostre litoral.

Anuncios