Aquest dissabte 30 d’abril, vam gaudir d’una sortida molt especial amb els companys de Gepec-Ecologistes de Catalunya. Vam sortir mar endins per observar aus marines, a les que vam atraure mitjançant trocets de pa i peix.

A la estona de deixar enrere el port de Tarragona, van començar a aparèixer les primeres gavines, entre elles la gavina corsa (Larus audouinii), que es la més elegant de totes, amb el bec com pintat de carmí. Estaven acompanyades dels xatracs (comuns, Sterna hirundo, i un becllarg, S.sandvicensis), amb la seva forma tan aerodinàmica. De seguida van arribar les baldrigues balears (Puffinus mauretanicus), que es cabuçaban per agafar el que les gavines no pescaven. Tot aquest escàndol va atraure als fumarells (Chlidonias niger), que sòn com xatracs “fumats”, els mascarells (Morus bassanus, a la foto) i els lladres del mar, els paràsits cuaamples (Stercorarius pomarinus), dels que vam veure el extraordinari nombre de cinc d’un cop, i més aïllats. Del nostre pescador més petit i tímid, l’ocell de tempesta (Hydrobates pelagicus), vam contar uns vint, però de lluny. Els altres es van passejar al voltant del vaixell, tan a prop que casi es podien tocar… Moltes d’aquestes aus estaven fent la migració cap al nord, a les zones de nidificació.

Una sortida molt recomanable, òn a més d’aus, es poden veure altres espècies, com ara el peix lluna (Mola mola, vam veure un). Podeu trobar més informació de les activitats que organiza Gepec aquí.

La foto es cortesia de Lluís Hernández (galeria amb les espècies que hem anomenat).

Anuncios