WWF Barcelona i la Plataforma S.O.S. Delta del Llobregat vam participar a la Fira per la Terra / Mercat de la Terra 2012.

Moments de la jornada, que va ser prou concorreguda (Roberto Negro)

El dissabte 21 d’abril alguns companys ens vam haver de perdre la fantàstica iniciativa de la Plataforma “Aturem Eurovegas”, la Bicicletada / Marxa Popular contra Eurovegas i en defensa del Parc Agrari del Baix Llobregat (veure: NdP Històrica jornada en defensa del Delta del Llobregat i contra el projecte Eurovegas).

Va ser per una bona causa ja que la Plataforma S.O.S. Delta del Llobregat va poder participar per primer cop amb una paradeta a la Fira per la Terra, al Parc de la Ciutadella, Barcelona, gràcies al grup local de WWF- Barcelona (part de la plataforma), amb la que vam compartir l’espai. Al següent àlbum es poden veure algunes instantànies del dia.

La jornada va ser molt positiva degut a la gran quantitat de gent que es va apropar a la parada perquè l’encuriosia el gran mapa del Delta del Llobregat (fet pel company Raúl Bastida i Rosa Cases) en que mostràvem les zones que demanem que es protegeixin, o sigui que vam poder fer molta pedagogia:

Mapa del Delta del Llobregat on es poden veure les zones a protegir en verd (cortesia de Rosa Cases)

La gent va preguntar principalment pels terrenys que serien afectats pel megacomplexe i per la ubicació del Parc Agrari. Alguns, simplement es van fixar a veure si trobaven casa seva.

Gran sensibilitat entre els visitants contra Eurovegas

D’altra banda molta gent es va abocar en la recollida de signatures en contra d’Eurovegas i en alguns moments es van haver de tres cues en paral·lel per la quantitat gent que s’esperava. Les paraules d’ànim van ser unànimes i la indignació general. Durant tot el cap de setmana es van recollir més de mil signatures! Des d’aquí agraïm el gran suport rebut!

A última hora de la tarda van tornar alguns companys que havien estat a la marxa i ens van explicar l’èxit de la convocatòria; a més a més ens van portar carxofes del Delta que havien sobrat.

Molt d’èxit del taller de horticultura urbana

El diumege 22 la parada va estar dedicada a WWF. Durant la jornada, en la que el temps no va acompanyar, es van recollir signatures per a la Plataforma «Aturem*Eurovegas» i es va informar sobre el projecte als interessats.

A mig dia, aproximadament, es va començar amb el repartiment de plantons una vegada penjat el cartell “Planta el teu hort a casa”, que va servir com a reclam per a la gent, que va començar a interessar-se per l’assumpte. Al costat del test amb el plantó, es va lliurar una guia titulada “Planta’t amb WWF/Adena”.

Alguns moments de la jornada de diumenge
Donem les gràcies als voluntaris del grup local de SEO/BirdLife Barcelona per l’ajuda amb la parada i el suport material i moral! També a tots voluntari/es de WWF! Als fotògrafs, Roberto, Miguel Ángel, Dani… Gràcies molt  especials a Mon Cardona per les tasques editorials!

Més info