A Martorell com a altres indrets de Catalunya i Europa reivindiquem aigua neta als nostres rius.

  • Quan? Diumenge dia 8 de juliol a les 12h.
  • On? Al costat del Pont del Diable

Ens trobarem als jardinets al costat del Pont del Diable per posar la paradeta.

Aquest any la qualitat de les aigües de l’Anoia i el Llobregat tampoc ens inviten al bany, així que farem altres activitats a prop de l’aigua però sense banyar-nos al riu.

A la platja de graves que s’ha format aigües amunt sota el Pont del Diable farem els dibuixos. L’idea es reproduir el ninot del Big jump amb argiles vermelles portades de Castellbisbal i per commemorar el 15 aniversari de Projecte Rius també reproduirem el seu logo amb sorres, graves, còdols i materials transportats per la corrent.

Podrem veure y comparar la enginyeria hidràulica romana i l’actual. Estarem a nivell de l’antiga escullera romana de protecció del pont que encara es conserva.

Al costat unes mostres de la enginyeria actual, el viaducte d l’AP7, el calaix de desguàs per evitar inundacions i el pont Princep d’Astúries, una mostra de l’enginyeria del anys 70 de José A. Fernández Ordóñez de formigó blanc i acer corten rovellat.

També veurem la ocupació del DPH per l’autovia A2, l’inici del recorregut paral•lel al riu Llobregat entre Martorell i el Prat. Una de les intervencions de l’administració per pal•liar l’impacte de les infraestructures de transport, ni mes ni menis que 25,4 milions d’inversió per 25 km de trajecte.

Podrem veure i tocar tortugues invasores i de rierol, si tenim sort veurem les carpes mutants de l’Anoia, les Gambusies i els Alblets espècies de peixos introduïdes amb bones intencions però de conseqüències nefastes.

També podrem disposar de fruits i productes hortícoles de proximitat i del temps que alguns productors locals ens cediran per l’ocasió. Les síndries fresquetes seran de Mercabarna.

Podrem parlar de la contaminació de l’aqüífer de la Cubeta d’Abrera, dels cabals ecològics i transvasaments encoberts del Ebre previstos, de la nova administració i el canvi de criteris en l’aplicació de la Directiva Marc de l’Aigua i la planificació fluvial. També de la privatització de Aigües Ter Llobregat – ATLL, a preu de saldo.

Finalment llegirem un manifest i brindarem amb el ja famós còctel de cava habitual, per la salut dels nostres rius, el quinzè aniversari de Projecte rius i el desè de Martorell Viu.

Tindrem aigua per refrescar-nos, però cal venir protegit del sol i amb calçat adequat. Si veniu en tren, teniu la parada de Martorell Vila dels Ferrocarrils de la Generalitat molt a prop.

mitjançant BIG JUMP 2012 • MARTORELL.

vía Big Jump 2012 a Martorell.

Anuncios