Pescadors, ecologistes i societat civil formaran una Cadena Humana en forma de peix per exigir que s’aturi la sobrepesca i que es recolzi la pesca artesanal.

La reivindicació es realitzarà el dia 16 de juliol a les 19h a La Fragata, Sitges, en el marc de la celebració de la tradicional festa marinera del dia de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors.

Dècades de pesca intensiva a Europa han conduït al dràstic declivi de les poblacions de peixos que abans eren abundants. A l’actualitat, el 88% de les poblacions de peixos avaluades a aigües europees estan sobreexplotades, fet que posa en perill el futur dels mars i la nostra pròpia seguretat alimentària.

La reforma de la Política Pesquera Comunitària (PPC), que està tenint lloc actualment, ofereix una excel·lent oportunitat per fer que la pesca europea sigui sostenible a nivell econòmic, social i ambiental. Per aquest motiu Ecologistes en Acció i la coalició OCEAN2012 -formada per més de 170 entitats de tot Europa, ONGs, submarinistes, pescadors artesanals i altres actors-, estem treballant per tal que la PPC aturi la sobrepesca, acabi amb les pràctiques pesqueres destructives i garanteixi un ús just i equitatiu dels recursos pesquers.

Durant aquest estiu les organitzacions que formem OCEAN2012 realitzarem per tot Europa diferents activitats per reivindicar que s’aturi la sobrepesca, perquè si no, la pesca s’acabarà! A Catalunya hem escollit Sitges perquè tenim un molt bon exemple de pescadors que hem de recolzar, ja que tots ells practiquen una pesca artesanal i de baix impacte ambiental.

Us esperem! Dilluns 16 de juliol, dia de la Mare de Déu del Carme, a les 19h a La Fragata, Sitges.

Més informació :
Lydia Chaparro, Ecologistes en Acció/OCEAN2012, 657 361 673, pesca@ecologistasenaccion.org

I al Facebook: http://www.facebook.com/events/245174235599183/

 

Anuncios