Fa unes setmanes us vam parlar de la xerrada que el nostre grup va fer a EcoLAB CanNova, durant la qual vam presentar el projecte “Mejora la energía de tu comunidad” de WWF. Com ja us vam comentar, en aquella ocasió vam compartir activitat amb un interessant projecte de conscienciació mediambiental: enGegA’t, un joc de taula sobre l’estalvi energètic.

enGegA't

enGegA’t, joc sobre estalvi energètic

enGegA’t va néixer a partir d’una idea de l’Ainhoa Azorín i la Maria Molist, dues joves emprenedores que buscaven la manera de divulgar conceptes sobre eficiència energètica de manera lúdica i conscienciar la població sobre la importància de l’estalvi. És un joc de taula pensat per jugar en equips, durant el qual els participants han d’afrontar diferents proves (ja siguin preguntes, qüestions de càlcul o jocs de tabú) que examinen els seus coneixements sobre eficiència energètica. A través d’aquestes proves, els jugadors repassen conceptes i aprenen consells per aconseguir estalvi energètic a la llar, l’escola o la feina.

Tots els elements que formen part d’enGegA’t fan referència a la temàtica del joc: des del taulell, que es basa en l’escala de qualificació energètica i guia els equips per un recorregut que va del valor més baix (G) al més alt (A), a les repercussions que els jugadors tenen quan guanyen (energifitxes) o perden (emissions de CO2). A mesura que els equips van pujant de categoria, accedeixen a unes targetes especials que els permeten triar un escenari energètic on invertir: en funció de la seva decisió, obtindran una recompensa o una altra al final de la partida. Amb això, els participants poden prendre més consciència del valor de l’energia.

Adreçat a un públic major de 14 anys, el joc està pensat tant per a particulars com per a empreses o administracions que vulguin fer-lo servir com a eina de sensibilització entre els seus treballadors. En aquest sentit, enGegA’t ofereix l’opció de personalitzar part de les targetes del joc amb conceptes relacionats amb el dia a dia de l’entitat en qüestió.

Algú pot trobar una mica arriscat llançar un joc de preguntes d’aquest estil en versió de taula, quan potser seria més rendible treure’l al mercat com a aplicació per a dispositius mòbils: això li permetria arribar a més gent i mantenir-se constantment actualitzat… Les responsables d’enGegA’t han volgut apostar per aquest format i fer-lo totalment sostenible: està produït de manera artesanal a la comarca d’Osona i fabricat amb materials reciclables. Amb tot, no descarten fer-ne una versió digital en el futur.

Actualment, el joc està disponible només en català. Si hi esteu interessats, podeu fer un cop d’ull al web d’enGegA’t per ampliar la informació.

Anuncios