El grup local de voluntaris de WWF Barcelona «pujem» a Collserola per a tenir cura de la nostra reforestació, que ja ha fet un any i mig.


Per Agustí Cruz.

Fa uns setmanes, dissabte 21 d’abril, un grupet de voluntaris matiners vam dur a terme una nova supervisió de l’estat dels nostres arbrets i arboços, dels nostres estimats fillols: alzines, aladerns i llentiscles… i vam tornar a comprovar que (els nostres amics) els senglars tenen una ruta de pas que travessa justament per sobre de… quatre Waterboxx!

En efecte, després de trobar-nos varis WB abocats i buits a les darreres dues supervisions, un altra vegada hem hagut de recol·locar varis WB a l’ubicació original. Cap problema, si no fos pel dany que han patit alguns dels nostres plançons degut a les trepitjades o sotragades dels animals, que devien estar assedegats després de gairebé tres messos de sequera i devíen percebre amb el seu finíssim olfacte que allà davant hi tenien, a disposar, una mena de galledes verdes i ben estranyes plenes -m’ho diu el nas!- d’aigua fresca.

D’altres plançons, malauradament, també han estat despuntats, així que la progressió de la nostra mini-reforestació és més lenta del que voldríem, i no sabem encara si podrem retirar els WB el proper hivern, tret de potser uns pocs que reutilitzaríem al mateix indret (i aquest cop evitant les rutes de pas dels nostres benvolguts Sus scrofa locals), posant-hi nous plançons de les mateixes espècies, especialment triades per ésser resistents a les sequeres i a les solanes i molt mediterrànies.

Gràcies a tots i totes les voluntaries!

Seguirem informant!

Més info
Póster del proyecto del grupo local de WWF Reforestación en Collserola
Qué es un Waterboxx?
Cuidando nuestra plantación en Collserola
Reforestación con Waterboxx
Reforestación piloto en Collserola